SU YALITIMI TİPLERİ
• Temel Yalıtımları
• Teras Yalıtımları
• Perde Yalıtımları
• Islak Hacim Yalıtımları
SU YALITIMI NERELERE UYGULANIR?
Su yalıtımı, binalarımıza suyun girebileceği alanlara yapılır. Bunlar; toprak ile temas eden duvarlar, temeller ve zemine oturan döşemeler, suyun yapı dışında birikebileceği veya suyun basabileceği seviyenin altındaki dış duvarlar, balkonlar, teras ve eğimli çatılar ile banyo, lavabo, tuvalet gibi ıslak hacimlerdir. Su yalıtımının diğer uygulama alanı da suyun içerisinde kalmasını istediğimiz su deposu, suni gölet ve havuz gibi yapılardır.
İzolasyon Sistemleri içerisinde en önemli olan kategorilerden bir tanesi, Su İzolasyonu Sistemleri ve uygulamalarıdır.
Amacı, binanın cephesine su sızıntısını engelleyerek nemden korumak, ısıyı muhafaza etmek ve bina temeline suyun inerek demir ve betonun yapısını bozmasını engellemek olan su yalıtım uygulamaları, çatı örtüsü ve yağmur suyu tahliye boruları ile yapılır.
SU YALITIMI NASIL YAPILIR?
Su yalıtımı, yapılarımızda suyun girebileceği temel ve çatı gibi yerlere su geçirmeyen malzemelerin uygulanmasıyla yapılır. Uygulamalarda; polimer bitümlü örtüler, sentetik örtüler ve sürme su yalıtım malzemeleri kullanılır. Yalıtım uygulamasıyla binaya nüfuz edemeyen su, süzgeçler ve yağmur suyu drenaj (su tahliye) boruları ile yapıdan uzaklaştırılır.